ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ

Το χωριο μας

Monday, Aug 31st

Last updateSun, 12 Aug 2012 4pm

You are here: Home ΑΣΧΟΛΙΕΣ Οι ασχολιες των κατοικων της Περιστερωνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΡΧΙΚΗ

Οι ασχολιες των κατοικων της Περιστερωνας

peristerona

Παλαιότερα οι κάτοικοι της Περιστερώνας ασχολούνταν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Ήταν ένα χωριό με πλούσια νερά γι’ αυτό και η γεωργία όπως και η κτηνοτροφία άνθιζαν στην περιοχή. Τα εσπεριδοειδή, οι εποχιακές καλλιέργειες όπως οι πατάτες, τα φασόλια και τα πεπονοειδή καθώς και τα σιτηρά γέμιζαν τους κάμπους και τα χωράφια της Περιστερώνας. Από την άλλη τα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή μεγάλωναν στις αυλές και τις μάντρες των Περιστερωνιτών.

 

Με το πέρασμα του χρόνου και τον εκσυγχρονισμό της σύγχρονης κοινωνίας, αλλάζουν και οι ασχολίες των κατοίκων του χωριού. Σήμερα ελάχιστοι είναι οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι που εξασκούν το επάγγελμα, παρά την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης στον τομέα της αγροτικής απασχόλησης.

 

Οι πιο πολλοί κάτοικοι του χωριού είναι ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται σε γειτονικά χωριά ή στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, αρκετοί κάτοικοι ασχολούνται με δευτερογενείς ασχολίες όπως είναι η παραγωγή και πώληση διάφορων προϊόντων: χαλουμιού, ψωμιού. Θα συναντήσει κανείς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της κοινότητας που προσφέρουν απασχόληση σε αρκετούς συγχωριανούς μας όπως και καταστήματα πρώτων ειδών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ